Creative life

Werkspoorkathedraal, Utrecht | 13 – 14 – 15 november 2020

Na lang beraad (en veel tranen) heb ik besloten om dit jaar niet deel te nemen aan het prachtige feestje dat Creative Life heet. De leukste, inspirerende, creatiefste beurs van het jaar!  Net als jullie keek ik reikhalzend uit naar de uiteindelijke datum en dat we elkaar eindelijk zouden zien.

Ik zal proberen uit te leggen waarom ik hiertoe besloten heb.
Allereerst: jij. Ik kan niet de kwaliteit, inspiratie en gezelligheid bieden die ik graag zou geven op zo’n beurs. Jij verdient die relaxte sfeer en positiviteit, op de dag van jouw keuze met alle tijd en ruimte om te genieten en rond te struinen tussen alle workshops door. Binnen het dagdeel dat je nu krijgt, binnen 3,5 uur denk ik dat dit bijna onmogelijk is.

Ik kan workshop met de geldende maatregelen niet de kwaliteit meegeven die ze verdient. Je moet toch kunnen zien hoe ik dingen doe en met 6 deelnemers verdeeld 2 tafels is dit erg lastig. Je kan niet makkelijk meekijken en ik kan niet snel even bij je kijken of over je schouder iets voordoen. Dat is voor mij essentieel om je een goede en gedegen workshop ervaring te geven waarbij je ook echt iets leert en meekrijgt.

Ten tweede is er het risico dat je niet mag komen als je verkouden bent. Jij niet, maar wij ook niet. En laten we realistisch zijn: november ligt midden in de griepgolf die elk jaar ons landje teistert. Zonder jullie geen Creative Life, zonder ons geen workshops. Dan is de teleurstelling wellicht alleen maar groter.

Wat ook meespeelt: een aantal privé omstandigheden die het voor mij nog lastiger maken om mijn aandacht volledig te richten op de beurs en de workshops. En dat is niet wat ik wil. Jullie en de beurs verdienen mijn aandacht 200% en daar geniet ik dan ook het meeste van. Want ik geef toe: het geven workshops is voor mij net zo veel een feestje als voor jullie. Ook de lieve mensen die me zouden helpen met de beurs en workshops vinden dat en voelen nu niet dat ze jullie kunnen bieden wat jullie verdienen. 

Dit, samen met nog een aantal factoren, heeft me doen besluiten om mijn deelname aan deze tofste, inspirerende beurs te cancelen.

Omdat ik het enorm belangrijk vind dat jij een geweldige ervaring hebt op de beurs heb ik dit besluit met pijn in mijn hart (en heel wat tranen) moeten nemen. En ja, het is een flinke financiële aderlating voor mij, laten we eerlijk zijn, maar jouw en mijn gezondheid gaat voor alles. 

Voor degenen die al een workshop hadden gereserveerd: jullie hebben reeds een mail van me ontvangen. Mocht dit niet zo zijn, neem dan contact met me op.

 Ik hoop dat jullie begrip hebben voor mijn beslissing en ik hoop ten zeerste dat ik jullie op een ander moment (wie weet op een nieuwe editie van Creative Life?) te mogen treffen en we er dan een prachtig feestje van mogen maken.

Ik wens jullie allemaal veel gezondheid en creativiteit toe en dank jullie wel voor al jullie geduld!